Чаено мохито с боровинки

Чаено мохито с боровинки

Чай, плодове, боровинки, малко мента и бум! Заповядай на парти в чаша.

За 6 човека

КАКВО ТИ Е НЕОБХОДИМО:

  • чаши боровинки(запази си 1/2чаша за гарниране)
  • ¼ чаша листа от мента
  • 1лайм, разрязан на 6
  • 12кубчета лед за разбиване
  • 9ч.л. захар
  • 1 ¼чаши студен чай NESTEA Лимон
  • мента за декорация
  • кубчета лед за чашите
  • газирана вода

КАК СЕ ПРАВИ:

  1. Намачкай и разбъркай заедно боровинките, резенчетата лайм, ментата и захарта така, че боровинките да се разпукат.

  2. Добави NESTEA и леда и разбъркай добре

  3. Прецеди сместа и разпредели по равно в 6 високи чаши (около 3 см от дъното на всяка чаша).

  4. Напълни чашите до половина с лед.

  5. Допълни с газирана вода.

  6. Гарнирай с останалите боровинки и мента.

Свински бон филета с чай

От черния чай става чудесен барбекю сос. Кой би предположил?

За 6 човека

КАКВО ТИ Е НЕОБХОДИМО:

  • 2свински бон филета, близо 350 г всяко, или 6 броя пилешки гърди, близо 125-130 г всеки
  • 3aсухата марината:
  • 4с.л. кашерна сол
  • 1с.л. стрита люта чушка (или чили на прах)
  • 2 1/2ч.л. прясно смлян черен пипер
  • 2ч.л. чесън на прах
  • 2ч.л. риган
  • 1/2 ч.л. лют червен пипер
  • 1ч.л. млян кимион
  • 3aсоса с черен чай:
  • черен чай
  • 4чаши студен чай NESTEA Лимон
  • 1чаша сок от портокал

КАК СЕ ПРАВИ:

  1. Смеси всички сухи подправки в стъклена купа.

  2. Измий и подсуши месото. Оваляй го добре в подправките, така че да се покрие изцяло.

  3. Сложи филетата в тавичка за печене, покрий я с найлоново фолио и я остави в хладилника.

  4. Кипни черния чай и NESTEA Лимон в средно голяма тенджера, докато изври до 1 чаша (1 1/2 часа), като разбъркваш от време на време. След като сместа намалее, добави портокаловия сок и запази 1/2 чаша за заливката.

  5. Намажи с мазнина грила, като нагласиш едната страна на висока температура, а другата на средна. Запечи месото на висока температура за 3 минути от всяка страна, след това го печи на среден огън още 10 минути. Накрая поръси с черен чай.

  6. Прехвърли свинското върху дъска за рязане, увий го в алуминиево фолио и го остави да се задуши 10 минути, преди да го нарежеш.

  7. Нарежи месото на филийки и залей с останалия сос от черен чай и портокалов сок.

Греян празничен чай

Направен от истински чай, с естествен лимонов вкус, без консерванти.

За 9 чаши (по 0.2 л всяка)

КАКВО ТИ Е НЕОБХОДИМО:

  • 3чаши сок от боровинки
  • 6чаши NESTEA Лимон
  • 6пръчици канела

КАК СЕ ПРАВИ:

  1. Смеси боровинковия сок и NESTEA Лимон и ги остави да заврят.

  2. Добави канелените пръчици и остави да къкри около 20 минути. 

  3. Сервира се топло.

Празничен коктейл с чай

Направен от истински чай, с естествен лимонов вкус, без консерванти.

За 7 1/2 чаши (0.2 л)

КАКВО ТИ Е НЕОБХОДИМО:

  • 3чаши NESTEA Лимон
  • 1чаша Cappy® 100% сок от портокал
  • 3чаши Sprite®
  • ½чаша лимонов сок
  • ¼чаша свежа мента
  • резенчета лимон и портокал

КАК СЕ ПРАВИ:

  1. Разбъркай ментата с лимоновия сок.

  2. В голяма кана смеси със студения чай, портокаловия сок с лимона и ментата.

  3. Добави резенчетата лимон и портокал.

  4. Разбъркай добре и добави Sprite.

  5. Разбъркай отново и сервирай.

Празничен пунш с чай

Направен от истински чай, с естествен лимонов вкус, без консерванти.

9 1/2 чаши (чашите за пунш обикновено са около 0.15 л)

КАКВО ТИ Е НЕОБХОДИМО:

  • 2чаши сок от боровинки
  • 2чаши сок от нар
  • 1чаша Sprite®
  • ½чаша прясно изцеден лимонов сок
  • 4чаши NESTEA® Лимон

КАК СЕ ПРАВИ:

  1. Смеси соковете, Sprite и студения чай в голяма купа.

  2. Изненадай всички с празнична украса от лед: Изсипи 2 1/2 чаши вода във форма за кекс. Остави във фризера за 2 часа, преди водата да замръзне напълно. Извади от фризера и украси с боровинки, зрънца от нар, резенчета лимон и портокал. Върни обратно във фризера за още 1/2 час. Допълни съда с вода, за да се покрие плодовата украса, и остави отново във фризера.

  3. Преди да сервираш пунша, сложи формата за кекс в студена вода за няколко минути, за да можеш да "освободиш" леда. Потопи украсената ледена фигура в пунша и сервирай. (Използвай NESTEA Лимон вместо вода. Така, след като сместа се размрази, вкусът на пунша няма да се разреди.) Или: направи ледени кубчета, като добавиш няколко боровинки във всяко кубче.