Историята на NESTEA

NESTEA е напитка с екстракт от чай и плодови аромати, която те освежава през целия ден. Какво обаче знаеш за нашата история и за чая?

Историята на чая

Историята на чая

Легендата гласи, че чаят е открит 2737 години пр. н. е. от митичния китайски император Шен Нунг. Случайно в чашата му с гореща вода паднали няколко чаени листенцa. Императорът отпил и открил, че това е много освежаваща напитка с лечебни сили.

Видове чай

Има различни видове чай, като например бял, зелен, улонг и черен. Малко познат факт е, че дори да са различни, всички тези видове се извличат от едно и също растение с името Камелия Синенсис.

Студен чай

Студен чай

Историята на студения чай датира от ранните 80 години на XIX век, но напитката придобива по-голяма популярност по време на Световния панаир в Сейнт Луис, САЩ, през 1904 година. Там търговецът на индийски чай Ричард Блекинден предлагал горещ чай на всички посетители. Заради много топлото време обаче той не постигал голям успех. Тогава Блекинден и екипът му осъзнали, че могат да започнат да предлагат студен, вместо горещ чай. Студеният чай се превърнал в истински хит. Оттогава популярността му започнала да расте и хората се влюбвали във вкуса му. NESTEA е създаден през 1948 г. и днес се консумира по цял свят.

NESTEA

NESTEA е напитка с изключителен вкус на чай и плодове (без добавени консерванти), която разхлажда и освежава.

Ние използваме екстракти и от черен, и от зелен чай, като предлагаме различни вълнуващи вкусове: Лимон, Праскова, Горски плодове, Манго и ананас и Зелен чай ягода и алое вера.